Onboarding in het Sinterklaas- en Pietenhuis

Al een week heerst er grote spanning in ons huis en zitten wij elke avond om 18:00 uur voor het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok op NPO3. Heerlijke tijden voor kinderen, die met rode konen voor de buis zitten. Als ik het Sinterklaasjournaal meekijk gaan mijn gedachten wel eens naar de HR/recruitmentafdeling en naar de vacaturehouders/leidinggevenden van het Sinterklaas- en Pietenhuis, maar vooral naar de directeur: Sinterklaas.

 

Wat me opvalt:

  • Er zijn een heleboel nieuwe pieten (lees medewerkers). Mijn aanname is dat de afdeling Recruitment goed zijn best heeft gedaan; alle vacatures zijn vervuld.
  • De nieuwe pieten zijn zeer enthousiast en gedreven om het goed te doen. Maar……weten de  pieten hoe ze chocoladeletters langs moeten brengen op een “stille en  onopvallende” manier?
  • Is het bij de Pieten bekend dat zij niet zelf het cadeaupapier van de chocoladeletters moeten afhalen, maar dat de kinderen dit zelf ook leuk vinden om te doen?
  • Weten de pieten dat het niet gebruikelijk is dat ze al een stukje eten van elke chocoladeletter?
  • Weten de pieten dat je de eerste letter van je naam als chocoladeletter zou moeten krijgen i.p.v. van een willekeurige andere letter?

Dit zijn maar een paar voorbeelden waar het een beetje mis gaat en waar ik, u Sint, graag bij wil helpen in 2019.

 

Hierbij mijn tips voor u.

  • Werk de nieuwe enthousiaste Pieten goed in. Vertel in het sollicitatieproces al wat u van hen verwacht en wat de belangrijkste werkzaamheden zijn in de rol van Piet. Maar ook wat mag de nieuwe Piet van zijn collega’s en van Sint mag verwachten.
  • Maak gebruik van een buddy- systeem. Elke nieuwe Piet krijgt een meer ervaren piet als zijn/haar buddy voor vragen e.d.
  • Laat ze een dagje vooraf meelopen (begin daar al mee in Madrid) om te kijken of de nieuwe Piet past in de Sinterklaascultuur die u wenst.
  • Ook de meer ervaren Pieten moeten blijven leren. Mijn advies is dan ook dat de Pieten in de maanden dat ze niet Nederland werken, in Madrid meer ervaring opdoen. Zodat ze bijvoorbeeld niet als optie naar Engeland varen, maar direct naar Nederland gaan. (Bye bye Brexit)
  • Gebruik de terugreis na 6 december om de afgelopen 3 weken te evalueren. Wat ging er goed, wat kan er beter? Zodat er volgend jaar geen chocoladeletters in de schoenen komen, waar al een hapje uit is of die niet ingepakt zijn.

 

Mocht u daar hulp bij nodig hebben, weet mij dan te vinden!

 

 

DAG HOOR!